Uitstekende combi van Sport en Karakter

Uitstekende combi van Sport en Karakter

Kenmerken

Categorie
Paard
Discipline
Dressuur
Niveau
Onbeleerd
Geslacht
Hengst
Ras
KWPN
Leeftijd
0 jaar
Stokmaat
168 cm
Kleur
Donkerbruin

Over het paard

LOCATIE: ROSMALEN
FOKKER/CONTACT: Fam. Dielissen – v.d. Berg – +31 (0)6 – 10676343

Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!


Unique D is een nakomeling van de nog jonge Asgard’s Ibiza (v. Desperado) hengst Ozzy TN. Ozzy TN noteerde bij het verrichtingsonderzoek twee maal het cijfer 9 voor houding en balans en voor zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Eigenschappen die we duidelijk terugzien in Unique D.

Moeder is de Elite, IBOP-dr., PROK gekeurde merrie Chinchilla SMH. Haar vader Johnson voert al geruime tijd de WBFSH world ranking aan. De nakomelingen van Chinchilla bewijzen dan ook gemaakt te zijn voor de sport. Zo bracht zij onder andere het ZZ-Zwaar geklasseerde paard Messy D (v. Dream Boy), de Ster merrie Rosa Chilla D (v. Vitalis), het Licht Tour paard Little Rock D (v. George Clooney) en liep haar zoon Hamilton BCN (v. Don Tango B) als 5 jarige met zijn ruiter Enrique Brewah Granados (ESP) naar een prachtige 1e plaats bij de vijfjarige tijdens de CDIYH in Valencia.


Grootmoeder is de Elite, Preferente, Prestatie en PROK gekeurde merrie Menuet (v. Zeoliet). Naast Chincilla SMH bracht zij de Keur, Sport-spr. en 1.35m. geklasseerde merrie Rondria P (v. Peter Pan, de Ster merrie Sonnet, de Ster, voorlopig Keur, Preferente en PROK gekeurde Zhefony SMH (v. Prestige VDL), de internationaal 1.30m. geklasseerde Adonus SMH (v. Trento B) en de Z1 geklasseerde Beant SMH (v. Samba Hit II).

Overgrootmoeder is de Keur, Preferente, Prestatie merrie Efony (v. Vindicator). Efony werd zelf op Z1 niveau in de sport uitgebracht. Zij bracht onder andere naast Menuet de Elite, Preferente, Prestatie en PROK gekeurde merrie Refony en de Grand Prix dressuurpaarden Ihorn (v. Ahorn) en Kashmir (v. G. Ramiro Z).


Vader Ozzy TN combineert de beste Nederlandse genen met de beste Duitse bloedlijnen. Vader Ibiza is een zoon van de succesvolle Desperado uit een moeder van Jazz x Contango en gaat terug op de beroemde Amor-dochter Wendy. Aan moederszijde is Ozzy TN gefokt uit de For Romance I-dochter Marabella, die via Blue Hors Zack terug gaat op de stempelhengsten De Niro, Classiker en Weltmeister.

In het KWPN Verrichtingsonderzoek viel Ozzy TN ook goed in de smaak. Met onder meer een 9,0 voor houding en balans en een 9,0 voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid kwam Ozzy TN uit op een eindscore van maar liefst 83,00 punten. Ook voor zijn galop, souplesse en aanleg als dressuurpaard verdiende Ozzy TN maar liefst een 8,5. Ozzy TN werd met lovende kritieken ingeschreven bij het KWPN en verdiende eerder ook al bij het DSP zijn dekbrevet.

Volledige omschrijving Verberg volledige omschrijving

Stamboom

Stamboom tonen

Veilig handelen, onze topprioriteit

Lees alles over onze platformvoorwaarden

Aankooptips

Willem Houterman van Dierenkliniek Wolvega geeft ons tips over de do’s en dont’s wanneer je bij een paard gaat kijken. Waar kun jij bijvoorbeeld zelf al op letten, voordat je het paard klinisch of röntgenologisch laat keuren?

Meer informatie

Tips van pro’s!

Waar zou je op kunnen letten bij het aanschaffen van je nieuwste gezinslid? De ultieme aankooptips van… Jill Huijbregts, Marten Luiten, Aimée de Rooij en Marleen Noordhof

Meer informatie

Recent bekeken

Bericht sturen

Om een bericht te sturen moet je ingelogd te zijn.

Nu inloggen
Contactgegevens

Aangeboden door: Veulentekoop.nl

Lid sinds: maart 2022

Locatie: Plaats zie advertentie tekst

E-mailadres: info@veulentekoop.nl

Telefoon: +31 6-22446843

Bericht sturen

Deel via