BLOG VERKOPEN PAARD

5 Handige tips om je paard te verkopen op Horzeplaza.nl

Waar moet je opletten als je je paard of pony wilt verkopen? En hoe zorg je ervoor dat je paard of pony op een veilige en betrouwbare manier kunt verkopen? Je wilt natuurlijk dat je paard goed terecht komt. Een eerlijke en goede advertentie is hierbij belangrijk. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die je bij de verkoop kunnen helpen.

Foto’s

De juiste afbeeldingen gebruiken is heel belangrijk bij de verkoop van je paard. Zorg er altijd voor dat je een foto uploadt waarbij het paard er in zijn geheel op staat. Een foto van de voorzijde en het hoofd van het paard wordt gewaardeerd. Maak foto’s van de zijkant en vergeet de draf- en galop foto niet. Vaak hebben succesvolle advertenties 7 foto’s of meer, hoe meer hoe beter dus!
Maak geen foto’s in het donker, in het licht krijg je het beste resultaat. Maak ook vooral eerlijke foto’s. Photoshop niks en laat gebreken niet bewust uit de foto. Zo komt de koper niet voor verrassingen te staan.

Video

Buiten de afbeeldingen is het van toegevoegde waarde om een video van het paard toe te voegen. Met het maken van een video kan je er op letten dat het paard in zijn geheel goed op beeld komt. Ook kan je alle gangen van het paard dus zowel stap, draf als galop filmen. Hierdoor kan de eventuele koper het paard vooraf al zo goed mogelijk beoordelen.

Beschrijving

Dit is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de advertentie. Begin met een duidelijke en heldere titel. Zorg ervoor dat iemand aan de titel kan aflezen om wat voor paard het gaat.
Vermeld in de beschrijving goed wat het karakter van het dier is. Geef duidelijk aan of je paard bijvoorbeeld op de trailer kan, wedstrijdervaring heeft, verkeersmak is, stalgebreken heeft of andere informatie waar de koper vanaf moet weten. Geef ook de reden van de verkoop aan. Dit kan voor de koper van belang zijn bij de aankoop van het paard. Buiten deze informatie is het uiteraard van belangrijk om de leeftijd, het geslacht, ras, afstamming, stokmaat en eventuele sport klasseringen in te vullen. Hoe meer informatie, hoe beter! Maar pas op, maak het niet te lang, zorg ervoor dat het voor de koper prettig blijft om te lezen.

Vraagprijs bepalen

Er zijn paarden en pony’s in alle soorten en maten en daarmee ook in veel verschillende prijsklassen. Uiteraard wil je als verkoper verdienen aan je paard, maar schrik potentiële kopers niet af met een te hoge vraagprijs. Probeer hierin een goede balans te vinden waarbij de prijs voor zowel de koper als verkoper acceptabel is.

Succesvol en veilig handelen

Maak het voor de koper zo makkelijk mogelijk om contact met je op te nemen. Vermeld je telefoonnummer en reageer snel op de kopers. Je wilt de verkoop niet aan je voorbij laten gaan omdat de potentiële koper een ander geschikt paard heeft gevonden. Mocht de potentiële koper langs willen komen, vraag de koper dan naar de rijervaring en wensen voor het paard. Probeer te achterhalen of dit een match is met jouw paard. Laat de koper alleen op het paard rijden als je denkt dat hij of zij genoeg ervaring heeft. Houd rekening met onervaren ruiters en jonge kinderen op paarden.