Geweldige beweger met fantastisch karakter

Geweldige beweger met fantastisch karakter

Kenmerken

Categorie
Paard
Discipline
Dressuur
Niveau
Onbeleerd
Geslacht
Merrie
Ras
KWPN
Leeftijd
0 jaar
Stokmaat
168 cm
Kleur
Donkerbruin

Over het paard

LOCATIE: EERSEL
FOKKER/CONTACT: Dhr. K. Hoogers – +31 (0)6-37112925

Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!


Uvanta is een merrieveulen die met veel souplesse, ruimte en gemak beweegt, daarnaast beschikt ze over het vriendelijke en gemoedelijke karakter die haar vader Va Bene (v. Veneno) aan zijn kinderen doorgeeft.

Moeder is de Elite, Preferente, IBOP-dr, PROK merrie Covanta (v. Oscar). Zij bracht onder andere de Elite, D-OC, IBOP-dr., PROK merrie Havanta (v. Fürst Romancier) en de Elite, IBOP-dr. D-OC en ZZ-licht geklasseerde merrie Lavanta (v. Guardian S). Haar dochter Ovanta (v. For Ferrero) werd voorlopig Keur verklaard met een prachtige cijferlijst met 2 x een 7,5 voor Exterieur en Houding en maarliefst 4 x het cijfer 8 voor Bewegen, Stap, Draf en Galop!

In de merrielijn vinden we o.a. de zeer succesvolle Ferguson zoon Lord Platinum. Deze talentvolle ruin, die tweemaal succesvol deelnam aan de WK jonge dressuurpaarden, laat met zijn ruiter Curro Sanchez Benitez scores van meer dan 70% noteren in de Lichte Tour.

Meer informatie vind u ook op onze website www.veulentekoop.nl


Va Bene, kleinzoon van Vitalis, is één van de meest gewilde en getalenteerde hengsten van Duitsland.

Naast zijn prachtige donkere voskleur valt Va Bene op door zijn geweldige houding, zijn fantastische balans in zijn basisgangen en zijn aanleg voor verzamelen. Dat is een aangeboren talent van de kleinzoon van Vitalis die zich geweldig laat rijden en een heel relaxt karakter heeft.

Va Bene boekte al opmerkelijke, sportieve successen. Dat begon met een uitmuntende 50-dagen test in Schlieckau met een totaal gemiddelde van 8.59. Va Bene won meerdere jonge paardenproeven met cijfers tot een 9,0. Als vijfjarige kwalificeerde Va Bene zich voor het Bundeschampionat en plaatste zich daarmee voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. In 2022 als zesjarige won Va Bene een kwalificatie voor het Bundeschampionat met een 8,7. Hij nam in Ermelo met Johanna Wadenspanner deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden.

Va Bene lijkt zijn kwaliteiten door te geven aan zijn nakomelingen. De veulens worden gekenmerkt door een bovengemiddelde draftechniek, met veel souplesse en balans. Daarbij hebben de veulens heel veel uitstraling en een goed karakter. Op veilingen betaalden kopers topprijzen voor de veulens van Va Bene. Op meerdere veulenkampioenschappen boekten zijn veulens hoge klasseringen. Dat maakt Va Bene tot één van de meest gewilde en meest dekkende dressuurhengsten van Duitsland.

Uit de eerste jaargang zijn al drie zonen van Va Bene goedgekeurd, waarvan twee met een premie.

 

Volledige omschrijving Verberg volledige omschrijving

Stamboom

Stamboom tonen

Veilig handelen, onze topprioriteit

Lees alles over onze platformvoorwaarden

Aankooptips

Willem Houterman van Dierenkliniek Wolvega geeft ons tips over de do’s en dont’s wanneer je bij een paard gaat kijken. Waar kun jij bijvoorbeeld zelf al op letten, voordat je het paard klinisch of röntgenologisch laat keuren?

Meer informatie

Tips van pro’s!

Waar zou je op kunnen letten bij het aanschaffen van je nieuwste gezinslid? De ultieme aankooptips van… Jill Huijbregts, Marten Luiten, Aimée de Rooij en Marleen Noordhof

Meer informatie

Recent bekeken

Bericht sturen

Om een bericht te sturen moet je ingelogd te zijn.

Nu inloggen
Contactgegevens

Aangeboden door: Veulentekoop.nl

Lid sinds: maart 2022

Locatie: Plaats zie advertentie tekst

E-mailadres: info@veulentekoop.nl

Telefoon: +31 6-22446843

Bericht sturen

Deel via