Super leuk springveulen van Connect

Super leuk springveulen van Connect

Kenmerken

Categorie
Paard
Discipline
Allround, Eventing, Recreatie, Springen
Niveau
Onbeleerd
Geslacht
Merrie
Ras
KWPN
Leeftijd
0 jaar
Stokmaat
168 cm
Kleur
Bruin

Over het paard

LOCATIE: EGMOND-BINNEN
CONTACT: Mw. M. v.d. Smissen – +31 6 10925786
Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!


Samoa CLS is een correct en sterk gebouwd springveulen met drie correcte gangen.  Een super leuk veulen om straks mee aan de slag te gaan.


Moeder is de allround opgeleide merrie Argentina (v. Nassau). Zelf sprong zij op 1.10m. niveau en liep zij op L-niveau in de Eventing. Haar vader Nassau is een nakomeling van de stempelhengst Indoctro. Nassau liep zelf op Grand Prix niveau in de springsport met Jeroen Dubbeldam. In 2005 werd de hengst mede door zijn successen uitgeroepen tot paard van het jaar. Samoa CLS is de tweede nakomeling van Argentina.

Grootmoeder is de Ster merrie Caretina (v. Caretino). Zij bracht naast Argentina o.a. de Ster, voorlopig Keur, PROK gekeurde en 1.20m. geklasseerde merrie Valetina (v. Matterhorn).


Connect was een van de meest aansprekende hengsten op de Holsteiner hengstenkeuring in 2013. Met zijn mooie bloedgemaakte model was hij daarmee een van de publieksfavorieten dat jaar. De Connor zoon hoort niet alleen bij de beste springpaarden van zijn jaargang maar toonde daarbij ook zeer sterke bewegingen. Met name de balans en kracht in de galop zijn vermeldingswaardig.

Vader Connor is net als welbekende Chellano Z gefokt uit de rechtstreekse moederlijn van Corrado I. Hij is een zoon van de alom geprezen Casall ASK uit een verbandspramie stute van de legendarische Cor De La Bryere, een volle zus van de Holstein stempelhengst Corrado I. In de pedigree van Connect vinden we achtereenvolgens de Holsteiner stempelhengst Contender en Lord. Deze welbekende moederlijn  ( stamm 2067) kent vele 1,60m internationale  succesvolle springpaarden.

Connect zijn eerste jaargangen laten een onmis indruk achter.  Zo waren er vele successen op merriekeuringen, was Chatam (mv. Indoctro) de kampioen van de NRPS hengstenkeuring, Lamaze HW (mv. Catoki) de VSN reserve kampioen 2019 En werden er twee zonen goedgekeurd bij het KWPN waaronder de veelbelovende reserve kampioen Lingo van de watermolen (mv. Carambole)

Volledige omschrijving Verberg volledige omschrijving

Stamboom

Stamboom tonen

Veilig handelen, onze topprioriteit

Lees alles over onze platformvoorwaarden

Aankooptips

Willem Houterman van Dierenkliniek Wolvega geeft ons tips over de do’s en dont’s wanneer je bij een paard gaat kijken. Waar kun jij bijvoorbeeld zelf al op letten, voordat je het paard klinisch of röntgenologisch laat keuren?

Meer informatie

Tips van pro’s!

Waar zou je op kunnen letten bij het aanschaffen van je nieuwste gezinslid? De ultieme aankooptips van… Jill Huijbregts, Marten Luiten, Aimée de Rooij en Marleen Noordhof

Meer informatie

Recent bekeken

Bericht sturen

Om een bericht te sturen moet je ingelogd te zijn.

Nu inloggen
Contactgegevens

Aangeboden door: Veulentekoop.nl

Lid sinds: maart 2022

Locatie: Deurne

E-mailadres: info@veulentekoop.nl

Telefoon: +31 6-22446843

Bericht sturen

Deel via