prachtige zwarte merrie te koop

prachtige zwarte merrie te koop

Kenmerken

Categorie
Paard
Discipline
Dressuur, Fokkerij, Overig, Recreatie
Niveau
B
Geslacht
Merrie
Ras
KWPN
Leeftijd
12 jaar
Stokmaat
169 cm
Kleur
Zwart

Over het paard

Met pijn in mijn hart ga ik mijn lieve merrie verkopen.

Feelynn (Fatima) is een KWPN-merrie die veel tijd, geduld en liefde nodig heeft.

Ze is op 3-jarige leeftijd zadelmak gemaakt. In de daaropvolgende jaren heeft ze 2 veulens gekregen maar is er tot haar 9e jaar verder weinig met haar gedaan.

Toen ik haar kocht op 9-jarige leeftijd behandelde ik haar als een jong paard. Door veel te oefenen en gewoon te doen heb ik al veel met haar bereikt. Op dit moment is de basis er maar blijf het een paard waaraan gewerkt moet worden. Ze moet nog veel leren en ontdekken. Ik kan haar dat helaas op dit moment niet voldoende geven en daarom zoek ik een 5 sterren plekje voor haar.

Ik heb al veel met haar ontdekt. Denk aan buitenritjes, straatritten, onderlinge wedstrijd rijden en we zijn op verschillende plekken geweest met de trailer/vrachtwagen. Ze is nu op B niveau getraind maar heeft veel potentie met de juiste ruiter.

Ondanks alle aandacht die ik haar heb gegeven vindt ze nog veel spannend en heeft ze echt iemand nodig die zowel duidelijk is als rust bewaard in alle situaties. Als voorbeeld vindt ze aanrakingen vaak vervelend waardoor je altijd alert moet zijn als je bij haar bent.

Ook de hoefsmid is een ding voor Feelynn. Momenteel wordt ze voor een behandeling suf gemaakt met domosedan. Dit werkt goed en hopelijk zorgen deze goede ervaringen ervoor dat het binnenkort zonder.

Ze is halverwege dit jaar 2 x chemisch gecastreerd. Omdat Feelynn heel erg veel last had van haar hengstigheid en dat ten koste ging van haar gezondheid. Dus heb ik ervoor gekozen om haar die spuiten te geven. Nu gaat het goed en heeft ze daar in ieder geval geen last meer van.

Er is ooit mogelijk wat artrose C5 C6 in haar nek gevonden. Maar dat was volgens de arts door een val als veulen en hier heeft ze geen last van. Uiteraard kan ze klinisch en röntgenologisch gekeurd worden.

Haar gedrag is lief maar ook is, en blijft ze een echte merrie. Ze kan fel reageren op vreemde mensen en vind het vaak spannend wanneer iemand haar plots aanraakt. Ze is wel een stuk rustiger geworden maar er is nog steeds werk aan de winkel.

Daarom zoek ik dus iemand die ervaring heeft en niet bang is. Geen kinderen dus of beginnende ruiters

Ook is ze geschikt als weidemaatje of fokmerrie

Volledige omschrijving Verberg volledige omschrijving

Stamboom

Stamboom tonen

Veilig handelen, onze topprioriteit

Lees alles over onze platformvoorwaarden

Aankooptips

Willem Houterman van Dierenkliniek Wolvega geeft ons tips over de do’s en dont’s wanneer je bij een paard gaat kijken. Waar kun jij bijvoorbeeld zelf al op letten, voordat je het paard klinisch of röntgenologisch laat keuren?

Meer informatie

Tips van pro’s!

Waar zou je op kunnen letten bij het aanschaffen van je nieuwste gezinslid? De ultieme aankooptips van… Jill Huijbregts, Marten Luiten, Aimée de Rooij en Marleen Noordhof

Meer informatie

Recent bekeken

Bericht sturen

Om een bericht te sturen moet je ingelogd te zijn.

Nu inloggen
Contactgegevens

Aangeboden door: Dion Litjens

Lid sinds: november 2022

Locatie: Oss

E-mailadres: dionlitjens@hotmail.nl

Telefoon: 0652611849

Bericht sturen

Deel via