Jaarling merrie van Colorit Z

Jaarling merrie van Colorit Z

Kenmerken

Categorie
Paard
Discipline
Springen
Niveau
Onbeleerd
Geslacht
Merrie
Ras
Zangersheide
Leeftijd
1 jaar
Stokmaat
157 cm
Kleur
Bruin
Klinisch gekeurd
Goedgekeurd
Röntgenologisch gekeurd
Goedgekeurd

Over het paard

LOCATIE: CHAAM

C. Risky Wisky Z is een aansprekend merrieveulen met een mooi model en sterke bespiering. Haar vader is de 1.60m. geklasseerde hengst Colorit Z. Haar moeder is een nakomeling van Bon Bravour die onder Anky van Grunsven toont alles in huis te hebben voor de Grand Prix dressuur. C. Risky Wisky Z beschikt over drie goede basisgangen. Ze is een interessant veulen voor de springruiter/-amazone, maar zeker ook voor de veelzijdige- of eventing ruiter/amazone met haar percentage volbloed van meer dan 47%.
—–
Moeder Idola is een grootramige merrie van de hengst Bon Bravour (v. Painted Black). Onder Anky van Grunsven toont de hengst alle Grand Prix oefeningen te beheersen. Idola beschikt over 3 uitstekende gangen, waarbij vooral de draf opvalt.

Grootmoeder Pernille is een nakomeling van de KWPN Keur hengst Ulft (v. Le Mexico). Zij bracht het internationaal 1.30m geklasseerde springpaard Grappa (v.. Contact vd Heffinck) en de Z1 dressuurgeklasseerde Elite, IBOP-drs, D-OC merrie Jewel (v. Samba Hit II). Jewel scoorde bij haar IBOP een puntentotaal van 77 punten en noteerde 3x het cijfer 8 voor haar galop, souplesse en rijdbaarheid en bewerkbaarheid.

Overgrootmoeder Jose (v. Sultan) bracht naast Pernille de merrie Sasha die op haar beurt aan de wieg staat van twee M-dressuur geklasseerde paarden en de Zwarte Tour geklasseerde ruin Bono (v. Rubiquil).

—-

Colorit Z is een opmerkelijke verschijning. Wie hem ooit ontmoet heeft vergeet hem nooit meer. De mooie schimmel had als sportpaard net dat tikkeltje extra, dat aparte waar een fokker naar op zoek is. Colorit Z gaf zich steeds voor 100%. Er zullen weinig paarden zijn zoals Colorit Z, die zo goed meedenken in de ring en daarbij de kwaliteiten hebben om elke GP die hen voorgeschoteld wordt gemakkelijk te kunnen springen. Die kwaliteiten erfde hij van zijn vader Coriano Z die zelf een enorme betekenis had in de carrière van Judy Ann Melchior. Ook de nakomelingen van Colorit Z worden geprezen om hun eenvoud, betrouwbaar karakter en bijzondere rijdbaarheid. Het zijn stuk voor stuk aangename paarden met een fijne galop die over voldoende vermogen beschikken. Zo bijvoorbeeld ook Emily Mofitt’s Carlson 86, David Will’s Concordia 49 en Eveliina Talvio’s Chelsea.

Volledige omschrijving Verberg volledige omschrijving

Stamboom

Stamboom tonen

Veilig handelen, onze topprioriteit

Lees alles over onze platformvoorwaarden

Aankooptips

Willem Houterman van Dierenkliniek Wolvega geeft ons tips over de do’s en dont’s wanneer je bij een paard gaat kijken. Waar kun jij bijvoorbeeld zelf al op letten, voordat je het paard klinisch of röntgenologisch laat keuren?

Meer informatie

Tips van pro’s!

Waar zou je op kunnen letten bij het aanschaffen van je nieuwste gezinslid? De ultieme aankooptips van… Jill Huijbregts, Marten Luiten, Aimée de Rooij en Marleen Noordhof

Meer informatie

Recent bekeken

Bericht sturen

Om een bericht te sturen moet je ingelogd te zijn.

Nu inloggen
Contactgegevens

Aangeboden door: Veulentekoop.nl

Lid sinds: maart 2022

Locatie: Deurne

E-mailadres: info@veulentekoop.nl

Telefoon: +31 6-22446843

Bericht sturen

Deel via